Retro Nintendo
|
Tetris

Philadelphia speelt samen met Henk Rogers Tetris op een wolkenkrabber

Door op 7 April 2014

Vorig jaar was het Cira Centre in het midden van Philadelphia al het toneel van een van de grootste Pong wedstrijden allertijden, letterlijk. Dit jaar doet de organisatie achter Philly Tech Week er nog een schepje bovenop door een gigantische variant van Tetris te spelen op de zijkant van het gebouw.

Het 29 etages hoge Cirra Centre bood een 9000m² speelveld voor Tetris fanaten door duizenden gesynchroniseerde LEDs. Een joystick aan de overkant van de nabijgelegen rivier, zo’n kilometer verder gelegen, bestuurde het hele goedje.

Tetris gespeeld op de zijkant van een wolkenkrabber in Philadelphia

Onder de aanwezigen bevond zich Henk Rogers, de man achter de hele Tetris rage op de Nintendo Game Boy. In de jaren ’80 verworf hij immers de exclusieve rechten op het puzzelspel om het daarna in 1989 samen met Nintendo op de markt te brengen voor de Game Boy. Rogers is nog steeds positief verbaasd over het feit dat Tetris na dertig jaar nog steeds zo’n populariteit geniet.

If a game lasts a year, that’s amazing. They usually go out of style very quickly.

Rogers maakte gretig van de gelegenheid gebruik om het dertigjarige bestaan van Tetris dit jaar in de verf te zetten. In de loop van het jaar kunnen gamers daarom een hele hoop merchandise en misschien nog wel een nieuwe versie van Tetris verwachten.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail