Retro Nintendo
|
Megafoot herwerkt onuitgebrachte Bio Force Ape tot nieuwe NES game

Onuitgebrachte NES game Bio Force Ape als motivatie steun IndieGoGo Megafoot

Door op 4 April 2014

IndieGoGo project Megafoot, of het verhaal van een cyborg Bigfoot, probeert genoeg geld bij elkaar te verzamelen voor een onafhankelijke film. Opvallend genoeg gebruiken de filmmakers een onuitgebrachte NES game uit 1991 als motivatie om het project te steunen.

In een poging om de ultieme soldaat te maken, probeerde het leger van de VS een cyborg te maken van de Gigantanthropus Crypticus, beter bekend als Bigfoot. Zo gaat althans het verhaal van de indiefilm Megafoot van John Brennan. Door de gelijkenissen met de NES game Bio Force Ape besloot het team de 8-bit game te gebruiken ter ondersteuning van de film.

Volgens Brennan zouden NES uitgevers als Ocean en LJN immers als eersten in lijn hebben gestaan indien Megafoot in de jaren ’80 zou zijn verschenen. Om de steun aan het project extra aantrekkelijk te maken, besloot Brennan dan maar om investeerders een speciaal verzamelobject aan te bieden in de vorm van een volledige NES game, inclusief box art en handleiding.

Het feitelijke spel op de cartridge is een lichte aanpassing van Bio Force Ape om beter in het universum van de film te passen. De game Megafoot dient daarom als prequel op het verhaal in de onafhankelijke film.

Bio Force Ape zag het daglicht voor de eerste keer op de Consumer Electronics Show in 1991. Na een enkele promotie in Nintendo Power kondigde de ontwikkelaars een jaar later stilletjes aan dat het spel niet zou uitkomen.

Wie graag een cartridge van Megafoot op de kip tikt zal daarvoor $150 moeten overhebben én er bovendien snel bij moeten zijn. Volgens Brennan zullen er maar 25 van de band rollen, waarvan er reeds vijf besteld zijn.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail