Retro Nintendo
|
Atari game E.T.

New Mexico verleent toestemming om te starten met opgraving E.T. cartridges van Atari

Door op 3 April 2014

Midden maart kondigde Fuel Industries trots aan dat ze de legendarische E.T. cartridges van Atari gingen opgraven op een stort in Almagordo, New Mexico. Hoewel het milieu departement van de staat daar echter snel een stokje voor stak uit gezondheidsoverwegingen, kunnen de werken nu toch beginnen.

De benodigde milieuvergunning werd immers versneld door New Mexico afgeleverd op voorwaarde dat de milieudienst vijf dagen op voorhand per brief op de hoogte wordt gesteld van opgravingen op het “E.T. Landfill”. Bovendien dienen de bedrijven die Fuel Industries helpen bij het afvoeren van het afval zich te registreren bij de staat van New Mexico.

Dankzij de vertragingen is het onduidelijk wanneer de feitelijke opgravingen starten, maar Fuel Entertainment en partners Xbox Entertainment Studios en Lightbox Entertainment verwachten snel hun schup in de grond te planten.

Het “E.T. Landfill”, soms ook “Atari Graveyard” genoemd, dankt zijn naam aan het verhaal dat Atari er begin jaren ’80 van vorige eeuw meer dan vijf miljoen nietverkochte kopies van E.T. en mogelijk Pac-Man dumpte. Het bestaan ervan werd echter nooit officieel bevestigd, ondanks verschillende verslagen van ooggetuigen.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail