Retro Nintendo
|
Final Fantasy XIV door Square Enix nagemaakt in 16-bit SNES stijl

Square Enix maakt Final Fantasy XIV gevecht na in 16-bit SNES stijl

Door op 25 March 2014

Final Fantasy is een van de langstlopende singleplayer RPG reeksen, maar maakte met Final Fantasy XIV de overstap naar de MMORPG (massively multiplayer online role-playing game). In eerste instantie was het veertiende deel geen succes, maar Square Enix wist de kar om te keren door een nieuw ontwikkelteam aan te stellen. Op dit moment doet het sterk verbeterde A Realm Reborn het goed op PC en PS3.

Veel van de populariteit van de reeks heeft Square Enix inderdaad niet te danken aan de kwaliteit van de laatste paar games, maar vooral aan het succes tijdens de 8-bit en 16-bit periodes op de NES en de SNES. Met de overstap van de reeks naar de PlayStation met Final Fantasy VII in 1997 liggen die tijden spijtig genoeg al lang achter ons.

Echter, zoals deze leuke 16-bit recreatie van een boss fight uit Final Fantasy XIV toont, is Square Enix zijn afkomst niet vergeten. Retro gamers zullen het unaniem eens zijn dat de SNES-versie er beter uitziet dan het moderne equivalent onderaan.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail