Retro Nintendo
|
Atari game E.T.

Zoektocht naar E.T. cartridges op Atari stort in New Mexico tijdelijk gestaakt

Door op 23 March 2014

Onlangs verkondigde Fuel Industries trots dat het toelating had gekregen om het “E.T. Landfill”, een stort in Alamogordo, New Mexico, op te graven in hun zoektocht naar de mythische nietverkochte E.T. cartridges van Atari. De hele operatie zou bovendien op film worden vastgelegd en als documentaire verschijnen voor Xbox 360 en Xbox One bezitters.

Nu lijkt er echter een abrupt einde te komen aan de opgravingen doordat de filmmakers niet over een milieuvergunning beschikken. Volgens een woordvoerder van New Mexico’s milieu-afdeling moet Fuel Industries een officiĆ«le toelating krijgen om afval op te graven voordat ze een schup in de grond kunnen steken.

Bovendien tonen tests uit 2004 aan dat er zich een heleboel chemicaliƫn in het stort bevinden, waarvan het merendeel gevaarlijk voor de gezondheid. Dat komt omdat het Alamogordo stort tussen 1920 en 1980 vrij toegankelijk was voor het publiek. Een bijkomend onderzoek moet uitklaren of een zoektocht naar de E.T. cartridges een gevaar voor het Fuel Industries team vormen.

Het “E.T. Landfill”, soms ook “Atari Graveyard” genoemd, dankt zijn naam aan het verhaal dat Atari er begin jaren ’80 van vorige eeuw meer dan vijf miljoen nietverkochte kopies van E.T. en mogelijk Pac-Man dumpte. Het bestaan ervan werd echter nooit officieel bevestigd, ondanks verschillende verslagen van ooggetuigen.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail