Retro Nintendo
|
Beelden van het relatief onbekende Famicom Disk Writer System opgedoken

Beeldmateriaal Japanse Famicom Disk Writer Kiosk opgedoken

Door op 17 March 2014

Voor Europese Nintendo Entertainment System eigenaars en fans bestond er maar één versie van de NES: de geliefde rechthoekige grijze doos die nu nog steeds onder onze televisietoestellen blinkt. In de Verenigde Staten en Japan, daarentegen, hadden meerdere uitvoeringen, zoals de NES Top Loader. In Japan bracht Nintendo bovendien het Famicom Disk System uit als uitbreiding op het originele toestel.

Met de Famicom Disk System konden gamers op een goedkope manier aan een manier van huren doen, iets wat tot op de dag van vandaag nog steeds niet is toegestaan in Japan. In verschillende winkels plaatste Nintendo daartoe Famicom Disk Writer Kiosks waarmee spelers hun oude games van de Famicom Disk konden wissen en een nieuwe game toevoegen.

In tegenstelling tot de gewone winkelprijs van 2600 Yen, moest er voor een nieuwe Famicom Disk game slechts 500 Yen worden betaald. Een grote collectie NES games opbouwen behoorde daarom niet tot de mogelijkheden, maar het was wel een relatief goedkope manier voor gamers om van veel NES klassiekers te genieten.

Het bedienen van de Famicom Disk Writer was tot nu een relatief goed bewaard geheim, aangezien het enkel door de winkelbedienden in een achterkamertje gedaan mocht worden. Onlangs verscheen er echter een video op YouTube met daarop het hele proces.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail