Retro Nintendo
|
Analogue Interactive's aluminium NES

Analogue Interactive kondigt aluminium Nintendo NES aan

Door op 15 March 2014

Analogue Interactive, een bedrijf dat oude consoles in een nieuw jasje steekt, heeft een Nintendo NES aangekondigd die volledig van aluminium is gemaakt. Bovendien zou de aluminium NES geen gebruik maken van emulatie om games te spelen, maar van reverse-engineered hardware.

De Analogue Nt, zoals de makers de aluminium NES zelf noemen, is volledig opgebouwd rond het hart en brein van de originele Nintendo. Door reverse-engineering slaagt de fabrikant erin om alle Famicom en Nintendo Entertainment System games te draaien zonder emulatie.

Daarnaast biedt de Analogue Nt ook enkele verbeteringen ten opzichte van de originele NES en zijn vele Famiclones. In eerste instantie bevat het toestel een RGB output waardoor de beeldkwaliteit veel hoger beter is dan vroeger, met name op HDTV’s. In tweede instantie schotelt de Analogue Nt ook beter geluid voor.

Wie enkele van de weinige games uit de NES bibliotheek bezit die vier spelers tegelijkertijd ondersteunen zal ook blij zijn te horen dat de aluminium NES vier controller poorten heeft. Het lijkt er daarom op dat Analogue Interactive de originele Nintendo Four Score in de Nintendo Entertainment System heeft geïntegreerd.

Meer details en informatie over de Analogue Nt verschijnen eind deze maand, inclusief de verwachte levertijd en de aankoopprijs.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail