Retro Nintendo
|
Atari game E.T.

Zoektocht naar E.T. cartridges start binnen zes weken in New Mexico

Door op 13 March 2014

Aan jarenlange speculatie omtrend een van de grootste video game mythes allertijden komt binnenkort mogelijk een einde dankzij een documentaire door Fuel Industries. De Canadese filmmakers achter die studio zijn immers van plan om een stort in Alamogordo, New Mexico VS, op te graven in hun zoektocht naar de waarheid achter Atari’s gigantische E.T. operatie.

E.T. was in de jaren ’80 bijna op zijn eentje verantwoordelijk voor de grootste video game crash ooit met meer dan tien miljoen gemaakte, maar nooit verkochte kopies van het spel. Toen al staken er hardnekkige geruchten de kop op dat Atari zich genoodzaakt zag om hele paletten E.T. cartridges te dumpen in een stort in de woestijn.

Het bestaan van de “E.T. Landfill” en “Atari Graveyard” werd echter nooit bevestigd, ondanks enkele ooggetuigenverslagen. Fuel Industries probeert nu het bewijs op film vast te leggen door gedurende zes maanden opgravingen te doen in Alamogordo. In samenwerking met Lightbox Entertainment moet dat een één-uur-durende documentaire opleveren voor Xbox 360 en Xbox One bezitters.

Volgens Jonathan Chinn van Lightbox starten de opgraafwerken binnen vier tot zes weken, hopelijk met een positief resultaat. Hoedanook, na meer dan dertig jaar geruchten maken de opgraafwerken het voor het eerst mogelijk om de waarheid achter het hele E.T. débacle te achterhalen.

Xbox 360 en Xbox One bezitters kunnen de documentaire later dit jaar verwachten. Lightbox onderzoekt verder ook mogelijkheden om de documentaire onder een groter publiek te verspreiden.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail