Retro Nintendo
|
Game Boy emulator voor de Nintendo Virtual Boy

Planet Virtual Boy homebrew competitie levert Game Boy emulator op

Door op 10 March 2014

De jaarlijkse Planet Virtual Boy homebrew competitie voor de reeds lange tijd ter ziele gegane Nintendo Virtual Boy heeft een onverwacht resultaat opgeleverd: een volledig werkende emulator voor de originele Game Boy. Daarmee verveertigvoudigt het aantal beschikbare games voor de geflopte 3D console van de originele 22 games naar de hele Game Boy bibliotheek.

Zonder al te veel poespas kondigde Planet Virtual Boy lid M.K. de emulator aan in een bericht op het forum. Volgens de eerste reacties bevat de software nog enkele bugs, maar is het geheel verrassend bruikbaar.

Virtual Boy bezitters rapporteren dat ze zonder al te veel problemen Super Mario Land, The Legend of Zelda: Link’s Awakening en Pokémon Red/Blue kunnen spelen. Het opslaan van voortgang in de games lukt echter nog niet, maar M.K. is van plan om de emulator nog te verbeteren.

The Legend of Zelda: Link's Awakening met een Game Boy emulator op de Nintendo Virtual Boy

Een vroege versie van de emulator is te downloaden op Planet VB en kan met een FlashBoy gebruikt worden in een echte Nintendo Virtual Boy. Wie niet over de zeldzame console beschikt, kan ook gebruik maken van een Virtual Boy emulator voor de PC om de Game Boy emulator in te testen. Virtual Boyception!

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail