Retro Nintendo
|
Nintendo 64 controller

Retroactive werkt aan HD module voor Nintendo 64

Door op 3 March 2014

De Nintendo 64 is voor velen een van de beste consoles allertijden, maar dankzij de nieuwste televisietoestellen wordt het steeds moeilijker en moeilijker om van Nintendo’s 64-bit console te genieten. Modder Marshall, ook bekend onder de naam Retroactive, werkt daarom aan een speciale HDMI converter om de Nintendo 64 HD beeld weer te laten geven.

Als moderne HDTV’s al beschikken over de juiste aansluiting, treden er vaak artefacten op bij het tonen van N64 games zodat ze haast onspeelbaar worden. Veel gamers houden daarom vast aan een oude CRT beeldbuistelevisie om te genieten van Ocarina of Time of Super Mario 64.

Dankzij Retroactive is dat binnenkort echter niet meer nodig. Zijn werk aan een speciaal circuitbord is bijna af en maakt het mogelijk om de Nintendo 64 zelf HD-materiaal weer te geven op zowel NTSC als PAL varianten. Dat krijgt hij voor elkaar door de interne beeldverwerking nagenoeg volledig te omzeilen.

Spijtig genoeg moeten gamers daarom met een soldeerbout aan de slag, hetgeen voor velen een te groot obstakel is. Marshall benadrukt verder ook dat hij zelf de installatie niet kan uitvoeren wegens tijdsgebrek, maar dat hij wel van plan is om de HD converter binnen afzienbare tijd te verkopen.

HDMI converter voor de Nintendo 64 maakt HD beeld mogelijk

Wie graag zijn Nintendo 64 van het HD tijdperk laat proeven, kan zich inschrijven op een e-maillijst om op de hoogte te blijven van levertijden en prijzen.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail