Retro Nintendo
|
Super Famicom game Shin Megami Tensei

Super Famicom RPG Shin Megami Tensei onderweg naar iOS

Door op 2 March 2014

Shin Megami Tensei verscheen in 1992 op de Super Famicom, maar ondanks ports naar de PC Engine en PlayStation zag de turn-based JRPG nooit het daglicht in Europa of Noord-Amerika. Dankzij uitgever Atlus komt daar nu verandering in: de game verschijnt op 18 maart immers voor iOS toestellen.

Spelers besturen in de populaire Japanse RPG een held die demonen kan beheersen en samen met hen kan vechten nadat een uitbraak van demonen in de onderwereld de wereld uit balans haalt. In tegenstelling tot het gangbare procédé voor RPGs in de jaren ’90 beschikt Shin Megami Tensei over verschillende eindes. Zo kan de speler ervoor kiezen om de demonen die hij beheerst te volgen in hun destructieve doel, of kan hij een ordelijk koninkrijk stichten, of simpelweg iedereen tegenwerken en een eigen weg voor zichzelf te bepalen.

Hoewel het de eerste keer is dat er een officiële Engelstalige localisatie van de game verschijnt, kunnen fans van JRPGs ook een eerdere fan vertaling downloaden. Wie zijn Super Famicom games graag on-the-go speelt zal €7,99 moeten neertellen voor de iOS-versie van Shin Megami Tensei.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail