Retro Nintendo
|
TwitchPlaysPokémon

TwitchPlaysPokémon eindigt na 16 dagen, hernieuwd voor tweede seizoen

Door op 1 March 2014

Afgelopen twee weken stond het internet in rep en roer omwille van TwitchPlaysPokémon, een live stream op Twitch waarbij toeschouwers samen Ash bestuurden doorheen Pokémon Red. Meer dan zestien dagen na de start van Ash’ avontuur, zijn de meer dan 50.000 gelijktijdige spelers erin geslaagd om de ultieme Pokémon meester te worden.

Na zestien dagen en bijna acht uur gaf de laatste Pokémon van Gary Oak eindelijk de pijp aan Maarten. Gary’s Blastoise was duidelijk een maatje te klein voor de level 81 Zapdos van de Twitchers en ging snel tegen de vlakte door Thundershock.

Meer dan 35 miljoen Pokémon-fans keken de afgelopen twee weken naar het sociale experiment. Omwille van het gigantische succes van de eerste TwitchPlaysPokémon heeft de anonieme maker besloten om een nieuw avontuur te starten op zondag 2 maart om 13h. Welke Pokémon-versie de Twitchers voor de kiezen krijgen is nog niet duidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt het Pokémon Gold, Silver of Crystal.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail