Retro Nintendo
|
The Legend of Zelda nagemaakt in 3D op Oculus Rift

NES RPG The Legend of Zelda in 3D nagemaakt op Oculus Rift

Door op 27 February 2014

Sinds een klein half jaar ondersteunt Game Cube emulator Dolphin de Oculus Rift voor sommige games. Onder andere F-Zero GX is daarom in first-person view te spelen in 3D. Designer Ubiquitron heeft dat idee nu toegepast op The Legend of Zelda voor de Nintendo Entertainment System.

In een volledig herwerking van The Legend of Zelda, die nagenoeg perfect lijkt op het eerste zicht, kunnen Oculus Rift gebruikers immers in ZeldaVR Beta rondlopen. In tegenstelling tot het top-down perspectief van de klassieke NES game, kan er nu in alle richtingen worden gelopen en gekeken. Zo verbergt YouTuber Vaecon zich bijvoorbeeld achter rotsblokken vooraleer Octoroks aan te vallen.

ZeldaVR bevindt zich nog steeds in een beta stadium, maar Ubiquitron is van plan de game gratis online te plaatsen in de loop van maart.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail