Retro Nintendo
|
TwitchPlaysPokémon

Meer dan 50.000 mensen spelen samen Pokémon Red met TwitchPlaysPokémon

Door op 18 February 2014

Niet-gamers denken vaak dat gamen een enorm eenzaam en asociaal gebeuren is, maar niets is minder waar. Het bewijs daarvoor wordt deze week geleverd door TwitchPlaysPokémon, een sociaal experiment waarin Twitch-gebruikers commando’s via de chat kunnen invoeren om Ash de ultieme Pokémon meester te maken.

Pokémon Red draait in een emulator en kan door de toeschouwers bestuurd worden door de typische Game Boy knoppen in te typen: up, down, left, right, A, B, start en select. Bovendien hebben de bedenkers van het sociaal experiment een ‘democracy’ en ‘anarchy’ mode toegevoegd aan het spel. Tijdens de anarchy modus worden alle ingevoerde commando’s tegelijk uitgevoerd, terwijl de democracy modus de meest populaire opdrachten uitvoert.

Bijgevolg loopt TwitchPlaysPokémon soms volledig uit de hand, terwijl er op andere momenten uitstekend wordt samengewerkt door de toeschouwers. Op elk gegeven moment zijn er gemiddeld zo’n 50.000 mensen samen aan het spelen, wat op sommige momenten vooruitgang moeilijk maakt. Zo zaten de spelers bijna twee dagen vast in de Team Rocket Hideout in Celadon City.

Meer dan 50.000 spelers nemen deel aan TwitchPlaysPokémon

Wie graag wil meekijken, kan dat op de Twitch-pagina van TwitchPlaysPokémon. De voortgang wordt bijgehouden in een Google Docs bestand. Om mee te spelen moet je een Twitch-account aanmaken!

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail