Retro Nintendo
|
Nintendo Dolphin Development Kit voor de Game Cube

Nintendo Dolphin prototype van de Game Cube te koop op eBay

Door op 15 February 2014

eBay gebruiker colecovisionmaster, die al sinds 2005 lid is van de online tweedehandswinkel en een uitstekende reputatie heeft, biedt een origineel Nintendo Dolphin prototype aan. Wie graag een Game Cube avant la lettre op de kop tikt, gaat naast een hele hoop juridische hoepels ook alles uit de kast moeten halen om de console naar Europa te halen.

Voordat de Game Cube op de markt kwam, ging de console intern bij Nintendo door het leven onder de naam Dolphin. Het fysieke verschil tussen het ontwikkelingstoestel en de uiteindelijke Game Cube is opmerkelijk. De Dolphin lijkt immers meer op een computer van midden jaren ’00, maar dan met een heleboel speciale poorten aan de voorkant en achterkant.

Op de voorkant van de Dolphin Development Kit plakt een sticker met “Confidential property of Nintendo” en de code “Nintendo Dolphin Prototype Console NPDP-GDEV”. Volgens colecovisionmaster werkt het toestel nog naar behoren, ookal werd het ooit actief gebruikt om games op te ontwikkelen.

De achterkant van de Nintendo Dolphin lijkt sterk op een traditionele PC

Wie toehapt op de veiling, moet er rekening mee houden dat Nintendo de verkoop van het toestel kan tegenhouden. Bovendien doet de verkoper niet aan terugvorderingen van betaling en wil hij niet naar Europa verzenden. Op het moment van schrijven wisselt de Dolphin console voor $355 van eigenaar.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail