Retro Nintendo
|
R-Type II geport naar Android en iOS

Arcade shmup R-Type II geport naar Android en iOS

Door op 31 January 2014

Na een succesvolle port van de originele R-Type naar mobiele besturingssysteem, heeft DotEmu zich nu aan de opvolger van Irems klassieke shoot’em up gewaagd. R-Type II verschijnt op Google Android apparaten en Apple iOS toestellen.

Hoewel R-Type II veruit de minst bekende game uit de gelijknamige serie is, voornamelijk doordat de arcade versie slechts naar een handvol thuisconsoles werd geport, zal de shmup menig retro gamer kunnen bekoren. Dankzij ondersteuning voor externe controllers hoopt DotEmu ook spelers aan te trekken die niet graag gebruik maken van touchscreen besturing.

R-Type II verscheen voor het eerste in arcade speelhallen in 1989 en is het tweede deel van de R-Type reeks. Ondanks zijn populariteit maakte Irem nooit een versie voor consoles. Wel werden een groot aantal levels uit de arcade versie gebruikt in Super R-Type voor de Super Nintendo en een R-Type port voor de Game Boy.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail