Retro Nintendo
|
Onuitgebrachte game Chuck Yeager's Fighter Combat voor de NES

NES flight sim prototype Chuck Yeager’s Fighter Combat ROM vrij downloadbaar

Door op 30 January 2014

Na de enorm gelimiteerde verkoop van 150 reproduction cartridges voor de Nintendo NES, heeft de eigenaar van het Chuck Yeager’s Fighter Combat prototype nu zoals beloofd de ROM ook online geplaatst. Retro fans van flight simulators kunnen de game gratis downloaden op NintendoAge.

Chuck Yeager’s Fighter Combat verscheen in 2010 toevallig op eBay, waarna de game in de handen van twee software verzamelaars belandde voor 2700 dollar. Het duo besloot het uniek stukje Nintendo Entertainment System geschiedenis uit te brengen op een reproduction cart, maar besloot de ROM ook online te plaatsen.

Als een van de weinige 3D-achtige flight sims op de NES is het zeker de moeite om Chuck Yeager eens te proberen. Volgens de eigenaar zou de game opvallend goed zijn voor een 8-bit console. Bovendien maakt het spel gebruik van speech synthesis, een zelden gezien technisch hoogstandje op de Nintendo NES!

Chuck Yeager's Fighter Combat

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail