Retro Nintendo
|
Nintendo World Championships

Zeldzame Nintendo World Championships cart verkocht voor $99 902 (update)

Door op 27 January 2014

Een uiterst zeldzame Nintendo World Championships cartridge werd onlangs verkocht voor het duizelingwekkende bedrag van 99 902 dollar, een kleine 75 000 euro. Hoewel de cartridge er afschuwelijk slecht aan toe is, eindigde de veiling pas na 328 biedingen.

Ondanks het ontbreken van het label, waarop zich de unieke cijfercode van één van de slechts negentig exemplaren bevindt, was het voor de verkoper al snel duidelijk dat de prijs ver boven de eigenlijke marktwaarde zou eindigen. Normaal gezien gaan de grijze cartridges van de World Championships voor een 10 000-tal dollar van de hand, terwijl de 26 goudkleurige varianten nog veel meer waard zijn.

Op dit moment loopt er op eBay bijvoorbeeld een veiling voor een gouden Nintendo World Championship cart in uitstekende staat met een, op het moment van schrijven, prijskaartje van $33 500.

Nintendo World Championships grey cartridge

De Nintendo World Championships werden in 1990 in 29 verschillende steden gehouden in Amerika. Drie leeftijdsgroepen namen het tegen elkaar op in drie populaire NES games: Super Mario Bros., Rad Racer en Tetris. Gedurende 6 minuten en 21 seconden moesten spelers een zo hoog mogelijke score neerzetten om door te gaan naar de finale in Hollywood.

Update: Uit een bericht van de verkoper op eBay blijkt dat de koper zich uiteindelijk terug trekt uit de veiling omdat hij zich had “vergist”.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail