Retro Nintendo
|
The Magical Quest Starring Mickey Mouse

The Magical Quest Starring Mickey Mouse

Tijdens de 8-bit en 16-bit periode in video games stond de samenwerking tussen Capcom en Disney garant voor kwaliteit, denk maar aan klassiekers als DuckTales en Aladdin. In 1992 resulteerde de jarenlange samenwerking tussen Disney en Capcom in een reeks games met als thema Disney’s Magical Quest. Als eerste game in de trilogie verscheen The Magical Quest Starring Mickey Mouse, een SNES platformer waarin Mickey naar de gekidnapte Pluto zoekt.

Mickey ontmoet een tovenaar die hem vertelt dat Emperor Pete er met Pluto vandoor isWanneer Mickey, Goofy, Donald en Pluto samen baseball spelen op een zonnige namiddag verdwijnt Pluto spoorloos nadat hij achter een verloren geklopte bal aangaat. Goofy belooft Mickey dat hij Pluto snel zal vinden, maar Mickey belandt in een vreemde wereld en ontdekt dankzij de hulp van een goedaardige tovenaar al snel dat de gemene heerser Pete er met Pluto van door is. Tegen het goede advies van de tovenaar in zet Mickey vlug de achtervolging in.

Net als andere platformers begin jaren ’90 kan Mickey rondspringen om vijanden onschadelijk te maken. Bovendien bevinden er zich regelmatig voorwerpen op Mickey’s pad die hij kan oprapen om tegen baddies aan te keilen. Uniek aan The Magical Quest zijn de outfits die Mickey Mouse kan aantrekken. Op eender welk moment kan hij zich zo tot een magiër, brandweerman of bergbeklimmer omkleden. Die pakjes zijn absoluut noodzakelijk om de levels uit te spelen, met name tijdens de boss fights.

Mickey als brandweer man in The Magical Quest Starring Mickey MouseMickey klimt naar de adelaar in het level Mountains

Het hele spel beslaat immers zes stages die volledig uniek zijn en compleet anders spelen, het ene echter al orgineler dan het andere. Tree Tops en Dark Forest spelen zich in een eerder bosachtige omgeving af, terwijl Fire Grotto een soort hel voorstelt, en Mountains en Snowy Mountains Mickey dan weer naar duizelingwekkende hoogten brengen. In het laatste level, Pete’s Castle, moet Mickey zich een weg banen naar de bovenste étage van een kasteel om het op te nemen tegen Emperor Pete zelf. De setting van het spel voelt zeer begin jaren ’90 Disney-achtig aan, zowel op grafisch als muzikaal vlak, hetgeen voor de meer nostalgische retro verzamelaar een grote plus is.

Mickey tegenover Emperor Pete in The Magical Quest Starring Mickey MouseTijdens elk level verslaat Mickey zowel een mini-boss als een level boss door gebruik te maken van een van de verschillende outfits. Een vuurspuwende eindbaas kan Mickey bijvoorbeeld een kopje kleiner maken met de brandweerslang. Elk van de levels in The Magical Quest ligt ook bezaaid met gouden munten en voorwerpen die Mickey kan gebruiken om power-ups, zoals extra hartjes, te kopen in verborgen winkels.

Hoewel The Magical Quest Starring Mickey Mouse enorm veel variëteit biedt dankzij de opbouw van de stages en het gebruik van de outfits, is het spel spijtig genoeg te kort. Een goede twee uur tijd is immers genoeg voor de gemiddelde gamer om Emperor Pete de knockoutslag te verkopen. Bovendien is het spel niet echt moeilijk, voornamelijk doordat het gulle continue systeem Mickey terugplaatst bij het laatste checkpoint. The Magical Quest is daarom eigenlijk perfect geschikt voor kinderen.

Wie op zoek is naar een vermakelijke platformer die snel eventjes tussendoor gespeeld kan worden, is bij The Magical Quest Starring Mickey Mouse aan het juiste adres. De vlotte en variërende gameplay en de leuke setting van de verschillende levels maken het spel tot een van de betere Super Nintendo games, zoals bovendien uit het succes van de game en gelijknamige trilogie blijkt. Ook meer ervaren gamers moeten The Magical Quest niet links laten liggen, al kunnen zij de moeilijkheidsgraad beter wat hoger zetten om ten volle van Mickey’s avontuur te genieten.

Eén reactie

albion online silver for sale at upalbion op 20 December 2016 om 11u32

albion online silver for sale at upalbion

No, I know.

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail