Retro Nintendo
|
Tales of Phantasia nu als free to play-game voor iOS

Super Famicom RPG Tales of Phantasia komt uit als free to play-game voor iOS

Door op 26 January 2014

Na het succes van de Final Fantasy remakes voor mobiele besturingssystemen hoopt Namco Bandai nu ook een graantje mee te pikken van die groeimarkt met Tales of Phantasia. De legendarische Super Famicom RPG verschijnt in eerste instantie enkel voor iOS apparaten als free to play-game.

Hoewel de RPG sinds 1995 exclusief beschikbaar was op de Japanse markt, kwam daar in 2006 verandering in met een officiƫle vertaling naar het Engels op de Game Boy Advance. Met die Tales of Phantasia port ging Namco Bandai nu aan de slag om een free to play versie van de game te maken.

Als winstmodel zou de Japanse uitgever zich in-game transacties aanmeten waarmee gamers zich van speciale wapens en boosts kunnen voorzien. Om hen daartoe aan te moedigen zou de algemene moeilijkheidsgraad een stuk opgekrikt zijn ten opzichte van de Super Nintendo variant.

Liefhebbers van ports naar Android en iOS kunnen zich verder ook nog verheugen op toekomstige games uit de serie. Wie echter liever het origineel op de SNES probeert, kan een patch door fans van de game uitproberen die alle dialogen naar het Engels omzet.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail