Retro Nintendo
|
Square Enix werkt aan replic van Erdrick's Sword uit de Dragon Quest reeks

Square Enix werkt aan een replica van Erdrick’s Sword uit de Dragon Quest reeks

Door op 25 January 2014

Erdrick’s Sword, veruit het meest krachtige wapen uit de eerste drie delen van de Dragon Quest reeks, krijgt van uitgever Square Enix meer dan twintig jaar na de release van de games een levensechte variant.

Dragon Quest, in het Westen ook bekend als Dragon Warrior, is een immens populaire JRPG reeks die startte op de Nintendo Entertainment System. Hoewel de originele NES games nooit in Europa verschenen, is de fanbase voor Dragon Quest hier ook groot.

Replica van Erdrick's Sword uit Dragon Quest

Die fans kunnen nu een levensechte replica van Erdrick’s Sword kopen voor 21 000 Yen, ongeveer €150. Erdrick is de legendarische held en voorvader van de protagonisten in de eerste twee Dragon Quest games. In deel drie konden spelers zelf als Erdrick spelen.

Volgens Square Enix wordt het zwaard vervaardigd uit glasvezel en polyurethaan. Dat klinkt niet meteen gevaarlijk, maar zou het zwaard wel perfect geschikt maken voor cosplay.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail