Retro Nintendo
|
Shovel Knight haalt inspiratie bij klassieke 8-bit NES platformers

Shovel Knight levert NES nostalgie af op 31 maart 2014

Door op 24 January 2014

Shovel Knight, de retro platformer van indie ontwikkelaar Yacht Club Games, verschijnt in al zijn 8-bit Nintendo Entertainment System glorie op 31 maart dit jaar. Dat maakte de ontwikkelaar gisteren zelf bekend nadat de game de originele release date voor kerstmis niet meer haalde.

Volgens Yacht Club Games bevindt Shovel Knight zich op dit moment in het alpha stadium, wat wilt zeggen dat het hele spel speelbaar is, inclusief eindbazen. De indie developer heeft echter nog enkele weken tijd nodig om bugs te vinden en kleine aanpassingen door te voeren.

Shovel Knight gebruikt een schup om naar schatten te graven en vijanden te verslaan door er op te springen à la Dagobert Duck. Onderstaande trailer toont duidelijk de klassieke Nintendo invloed op het spel.

De Kickstarter game verschijnt voor Linux, MAC, PC via Steam en op Wii U en Nintendo 3DS. Wie graag een DRM-vrije versie voor Linux, MAC of PC wenst, kan een kopie pre-orderen op de website van Yacht Club Games.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail