Retro Nintendo
|
Tetris

Kickstarter documentaire The Tetris Challenge zoekt beste Tetris speler

Door op 18 January 2014

Een Kickstarter campagne met de naam The Tetris Challenge hoopt £30 000 in te zamelen om de beste Tetris speler in het Verenigd Koninkrijk te vinden via een toernooi. Bovendien is het de bedoeling dat de zoektocht en het toernooi op beeld worden vastgelegd als documentaire.

Na het kijken van de Donkey Kong documentaire The King of Kong: A Fistful of Quarters, besloot de Liverpoolse Helen Stephens een gelijkaardige documentaire te maken over haar grote passie: de puzzelklassieker Tetris. Bovendien hoopt ze zo haar levensgezel aan te zetten om de eerste plaats op het Twin Galaxies’ Tetris rangschikking te behalen.

Het doel van Stephens Kickstarter is het organiseren van een toernooi in het Verenigd Koninkrijk waarin de beste Tetris spelers van het land het tegen elkaar kunnen opnemen. Het ingezamelde Kickstarter geld wordt daarom besteed aan de organisatie van het evenement en het maken van de documentaire, die later op DVD zal verschijnen.

Wie graag wil deelnemen aan het toernooi moet £40 bijleggen aan de Kickstarter campagne, terwijl kijklustigen voor slechts £5 op de eerste rij kunnen zitten.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail