Retro Nintendo
|
Final Fantasy VI nu officieel geport naar de Android en iOS besturingssytemen

Super Nintendo RPG Final Fantasy VI nu verkrijgbaar op Android

Door op 16 January 2014

De laatste klassieke Final Fantasy die op een Nintendo console verscheen is nu speelbaar op Android toestellen dankzij een port door Square Enix. Final Fantasy VI op Android werd door de Japanse ontwikkelaar en uitgever volledig herwerkt ten opzichte van de Super Nintendo variant.

Net zoals alle andere Final Fantasy ports naar mobiele besturingssystemen, maakt Final Fantasy VI op Android geen gebruik van emulatie. Zo werden de graphics, bijvoorbeeld, een modernere look aangemeten en werden een aantal game mechanics en elementen aangepast aan de touch screen besturing.

Bovendien is de port niet gebaseerd op de originele Super Nintendo ROM, maar op de Game Boy Advance versie van het spel. Daardoor bevat Final Fantasy VI op Android extra quests en items ten opzichte van het origineel.

Wie graag een van de meest epische avonturen uit de 16-bit periode opnieuw wil beleven, kan Final Fantasy VI downloaden in de Google Play Store voor het stevige prijskaartje van €14,49.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail