Retro Nintendo
|
Super Mario World

Bizarre Super Mario World hack verandert spel in Pong en Snake

Door op 15 January 2014

Speed runner Masterjun3 heeft op zijn YouTube-kanaal een video met een van de meest bizarre Super Mario World hacks allertijden geplaatst. Door in-game voorwerpen zoals Koopa shells en Question blocks te manipuleren, doet hij het Super Nintendo spel gemanipuleerde code laden die Pong of Snake opstart.

Tijdens Awesome Games Done Quick 2014, een zes dagen durend evenement om goede doelen te steunen, toonde Masterjun3 voor het eerst zijn geweldige en knotsgekke ROM hack. Op TASVideos legt de speed runner uit dat de glitch in Super Mario World onstaat door de locatie van bepaalde bewegende objecten te manipuleren.

Door Yoshi objecten op te laten opslokken die hij normaal niet kan eten, probeert Super Mario World een sprite te laden die normaal gezien niet bestaat. Daardoor verspringt het spel naar gemanipuleerde code die zowel Pong als Snake mogelijk maakt.

Een meer gedetailleerde uitleg over de glitch en de hack bevindt zich op Reddit.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail