Retro Nintendo
|
Nintendo World Championships

Nintendo World Championships trofee uit 1990 te koop op eBay

Door op 14 January 2014

De heilige graal voor elke retro Nintendo verzamelaar is een van de uiterst zeldzame grijze of gouden Nintendo World Championships cartridges die tijdens de gelijknamige competitie in 1990 werden uitgedeeld aan Amerikaanse deelnemers. Naast deze unieke cartridges kregen de winnaars ook een trofee mee, waarvan er nu eentje op eBay te koop staat.

De Nintendo World Championships werden in 1990 in 29 verschillende steden gehouden in Amerika. Drie leeftijdsgroepen namen het tegen elkaar op in drie populaire NES games: Super Mario Bros., Rad Racer en Tetris. Gedurende 6 minuten en 21 seconden moesten spelers een zo hoog mogelijke score neerzetten om door te gaan naar de finale in Hollywood.

Op eBay staat nu de trofee van Jeremy Thomashek te koop. Als winnaar in de jongste categorie van Atlanta kreeg hij een ticket naar Universal Studios Hollywood, $250 dollar en de Nintendo World Championships Trophy. Spijtig genoeg raakte Thomashek daar niet in de finale.

Sinds Thomasheks overwinning in Atlanta wisselde de trofee slechts één keer van handen. De huidige eigenaar wist immers met Thomashek een deal uit te werken om dit geweldig stukje gaming geschiedenis aan zijn Nintendo World Championships collectie toe te voegen. Nu hoopt hij er echter $2000 mee te vangen.

Nintendo World Championships Trophy

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail