Retro Nintendo
|
Classic Kong herwerkt arcade klassieker Donkey Kong tot 16-bit SNES game

Super Nintendo homebrew game Classic Kong nu verkrijgbaar op cartridge

Door op 12 January 2014

In augustus 2012 verscheen er van de hand van bubble Zap Games een 16-bit Super Nintendo versie van de arcade en NES klassieker Donkey Kong. Een ROM van Classic Kong was gratis te downloaden, maar SNES verzamelaars kunnen de game nu ook aan hun collectie toevoegen dankzij een gelimiteerde cartridge oplage.

Classic Kong speelt exact hetzelfde als arcade spel en muntjesvreter Donkey Kong, en bevat zelfs exacte replicas van de drie levels in de NES versie van het spel. Wie graag een grafisch opgepoetste versie van Donkey Kong wil spelen, moet de gratis ROM zeker eens uitproberen.

Verzamelaars die de game echter graag op hun Super Nintendo willen spelen, zullen in de buidel moeten tasten. Piko Interactive, uitgever van nagenoeg alle recente homebrew titels en zelfs de re-release van Super 3D Noah’s Ark, heeft immers een gelimiteerde oplage van honderd games te koop aan $30 elk. Wie daar graag een handleiding en passend doosje bij wenst, zal $25 extra op tafel moeten leggen.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail