Retro Nintendo
|
Super 3D Noah's Ark krijgt een re-release op de SNES

Twintig jaar later krijgt Super 3D Noah’s Ark van Wisdom Tree een re-release

Door op 11 January 2014

Super 3D Noah’s Ark van Wisdom Tree, een religieuze versie van Wolfenstein 3D die oorspronkelijk uitkwam voor de 16-bit Super Nintendo Entertainment System in 1994, krijgt een officiële re-release door de originele ontwikkelaar. In tegenstelling tot veel oudere retro games betreft het geen herwerkte of aangepaste versie, zoals bijvoorbeeld het geval is bij DuckTales: Remastered, maar de originele game op een SNES cartridge.

Volgens een medewerker van het nooit ter ziele gegane Wisdom Tree, kunnen verzamelaars binnenkort een gloednieuwe Super Nintendo cartridge, handleiding en doosje kopen van Super 3D Noah’s Ark. Deze ongewone stap is het gevolg van de vreemde geschiedenis van zowel Wisdom Tree als Noah’s Ark.

Omdat Wisdom Tree geen licentie voor de NES wist te bemachtigen, groeide het bedrijf uit tot een van de grootste uitgevers van 8-bit games zonder licentie. Bovendien slaagde de uitgever erin om de lock-out chip van de SNES, die onofficiële spellen onmogelijk maakte, te omzeilen. Daardoor is Super 3D Noah’s Ark het enige spel zonder officiële Nintendo licentie voor de Super Nintendo.

Nieuwe Super 3D Noah's Ark cartridge voor de SNES

De methode die Wisdom Tree daarvoor gebruikte, bestond eruit om een officiële cartridge bovenop de Noah’s Ark cartridge te plaatsen. Deze vreemde constructie zorgde er echter voor dat het spel werd gemeden door gamers. Bovendien waren Amerikaanse winkelketens niet erg happig om games zonder licentie te verkopen omdat Nintendo hen dan mogelijk dwars kon gaan zitten.

In tegenstelling tot de originele cartridge uit 1994 lijkt het erop dat de nieuwe Super Noah’s Ark 3D gebruik maakt van een standaard cartridge. Voor $65 kunnen SNES verzamelaars een NTSC versie van het spel bemachtigen op de website van Piko Interactive, de retro uitgever die onder andere verantwoordelijk is voor de onlangs aangekondigde 4 in 1 Multicart.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail