Retro Nintendo
|
Patch voor NES ROM Dr. Mario verandert de game in Dr. Luigi

ROM hack plaatst Luigi in de schoenen van Dr. Mario op de NES

Door op 10 January 2014

In navolging van een officiĆ«le Dr. Luigi op de Nintendo Wii U vorig jaar, heeft Romhacking lid Shugo een patch gemaakt voor de originele Dr. Mario op de NES om met Luigi te spelen. Hoewel Luigi’s speciale jaar bij Nintendo ondertussen is afgelopen, probeert Shugo Mario’s broer opnieuw in de spotlight te zetten.

Dr. Mario verscheen in 1990 voor de 8-bit Nintendo NES en werd al snel een favoriet onder puzzelfanaten. De gehacke Luigi variant van Gunpei Yokoi’s spel is opvallend trouw aan het origineel en vervangt enkel de verwijzingen naar Mario door diens groengemutste broer Luigi.

Wie graag Nintendo’s onlangs uitgebrachte Dr. Luigi op de Wii U speelt, maar die typische retro look van de NES mist, moet zeker Shugo’s patch op een originele Dr. Mario ROM toepassen.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail