Retro Nintendo
|
The Flintstones: The Surprise at Dinosaur Peak is een van de games waar Greg Martin aan mee werkte

Retro gaming artiest en kunstenaar Greg Martin overleden

Door op 7 January 2014

Hoewel veel NES en Super Nintendo doosjes en boekjes de tand des tijds niet hebben overleefd, dragen veel retro gaming verzamelaars de hebbedingen een warm hart toe. Velen onder ons staan echter niet stil bij de kunstenaars achter de geweldige doosjes. Zo overleed onlangs Greg Martin, een van de meer invloedrijke kunstenaars achter de box art van veel van onze favoriete games.

Martin begon zijn carrière bij Hanna Barbera, waar hij onder andere werkte aan The Flintstones, maar maakte al snel de overstap naar Nintendo en Sega. In totaal werkte de begaafde illustrator aan de box art van meer dan 50 video games, waarmee hij overduidelijk zijn stempel op de industrie drukte.

De meest bekende Nintendo games waar hij verantwoordelijk voor was zijn Little Nemo: The Dream Master (NES), Pac Man (GB), Adventure Island (GB, NES en SNES), Bomberman II (NES), DuckTales 2 (NES), The Flintstones 2 (NES) en Aero The Acrobat (GBA).

Op het NintendoAge forum bevindt zich, samen met het persoonlijke relaas van een vriend van de artiest, een volledige lijst van Martins games.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail