Retro Nintendo
|
JRPG Sansara Naga vertaald naar het Engels

Engelse vertaling voor Nintendo Famicom RPG Sansara Naga nu beschikbaar

Door op 5 January 2014

Relatief laat in de levensloop van de Nintendo Famicom bracht Advance Communication Company een relatief onbekende game op de markt met de naam Sansara Naga. Hoewel de JRPG uit 1990 in eerste instantie sterk doet denken aan Final Fantasy, distantieert het zich ook van dat genre role playing games door een Pokémon-achtig aspect waarin draken moeten worden getraind.

In tegenstelling tot klassieke JRPGs moet de speler het niet opnemen tegen vijanden om meer XP punten te verzamelen, maar eerder zijn draak vijanden voeren om individuele eigenschappen te verbeteren. Verder beïnvloedt de gekozen speelstijl ook het karakter van de Sansara Naga draken: wanneer de speler zich als een lafaard gedraagt, zullen zijn draken eerder geneigd zijn weg te lopen van een gevecht.

Door dit gameplay mechanisme ligt de complexiteit van Sansara Naga hoger dan de gemiddelde RPG van begin jaren ’90. Het is daarom niet verwonderlijk dat de game nooit het licht zag in het Westen aangezien de vertaling geen eenvoudige opdracht is. Fans van de game bieden nu echter de mogelijkheid om een Engelse vertaling te patchen op de originele ROM.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail