Retro Nintendo
|
Treasures of Elnark eindelijk naar het Engels vertaald

Japanse Nintendo Famicom game Treasures of Elnark vertaald naar het Engels

Door op 4 January 2014

Meer dan 26 jaar na de originele release in Japan, kunnen gamers in het Westen nu ook genieten van Treasures of Elnark, beter bekend als Elnark no Zaihou. Omdat het Japanse avonturenspel nooit werd gelocaliseerd voor de Europese en Amerikaanse markt, namen fans van de game die taak op zich.

Treasures of Elnark heeft veel weg van zowel The Legend of Zelda als Ikari Warriors, maar biedt een unieke twist op beide games. In Towachiki’s 8-bit spel hebben de positieve of negatieve beslissingen van spelers immers invloed op het verdere verloop van het verhaal, een vernieuwende game mechanic in 1987.

Spelers die er voor kiezen om de slechterik uit te hangen, zullen merken dat hun personage exponentieel sterker wordt ten opzichte van goedzakken. Omdat goede keuzes en daden wel noodzakelijk zijn om het einde van het spel te halen, dienen spelers een balans tussen beide te vinden.

Hoewel het overgrote deel van Treasures of Elnark gespeeld kan worden zonder vertaling, maakt de Engelse vertaling de onderliggende gameplay aspecten duidelijker. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op Romhacking hoe ze de vertaling moeten toepassen op een originele ROM.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail