Retro Nintendo
|
Super Mario Kart

Britse Sami Cetin breekt wereldrecord Super Mario Kart voor eerste circuit

Door op 4 January 2014

Meer dan 21 jaar nadat Europese gamers hun tanden konden zetten in de semi-3D race wereld van Super Mario Kart, breekt de Brit Sami Cetin opnieuw het wereldrecord voor het eerste circuit van de game. Op kerstdag zette de oprichter van de Super Mario Kart Time Trial World Records website zijn persoonlijke tijd immers scherp tot 57,90 seconden.

Cetin, op dit moment de officiĆ«le nummer twee ter wereld voor de PAL versie van Super Mario Kart, brak de magische grens van 58 seconden op kerstdag door gebruik te maken van boosting strategieĆ«n. Deze truukjes werden voor het eerste ontdekt door Japanse gamers begin jaren ’90 en maken het mogelijk om grote delen van het circuit af te snijden.

Als tweemalig recordhouder in de Guinness World Records Gamers Edition verbeterde de Britse Mario karter zijn tijd van 58,34 seconden tot 58,06 seconden, om uiteindelijk te eindigen op 57,90 seconden. Het kleine kerstmirakel werd door Cetin vastgelegd op video:

Super Mario Kart is voor velen nog steeds een van de beste games voor de Super Nintendo door de uitstekende racing mechanics. Het spel leent zich bovendien uitstekend voor competitieve gameplay. Zo is Cetin in een eindeloze strijd gewikkeld met de Fransman Guillaume Leviach om het meeste records op zijn naam te schrijven. Leviach kan trots zijn op 17 PAL wereldrecords, terwijl Cetin het met 13 titels moet stellen. Om fit te blijven traint Cetin daarom met zijn nichtje Leyla Hasso, de snelste vrouwelijke Mario Kart speelster op de SNES.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail