Retro Nintendo
|
Indie game Gone Home

Indie game Gone Home herwerkt tot 16-bit Japanse RPG

Door op 24 December 2013

De first-person 3D game Gone Home van independent developer The Fullbright Company krijgt er een 16-bit variant bij in de vorm van een JRPG, zo kondigde Gone Home fan Seth Macy gisteren op Twitter aan. Bovendien heeft hij daartoe de goedkeuring van The Fullbright Company gekregen.

Gone Home is een adventure en exploration game waarin Kaitlin Greenbriar uitdoktert wat er met haar ouders en jonger zusje Samantha is gebeurd tijdens haar jaar buitenlandse studies. Spelers gaan in het ouderlijk huis van Kaitlin op zoek naar aanwijzingen, zoals de audiodagboeken van Samantha.

Met behulp van RPG Maker XP probeert Macy nu de indie game te herwerken tot een top-down Japanese RPG-achtige game die veel weg heeft van oudere Final Fantasy games. In een e-mail aan website Polygon liet Steve Gaynor van The Fullbright Company weten enthousiast te zijn over het project van Macy.

It looks pretty rad! The team did a quick “we think this is awesome, right?” email and then gave him the go-ahead!

Ge├»nteresseerden kunnen een test-versie van de 16-bit Gone Home JRP downloaden op Macy’s Google Drive.

16-bit versie van indie game Gone Home

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail