Retro Nintendo
|
Ghosts 'N Goblins: Demon World geannulleerd naar intellectueel eigendom dispuut met Capcom

Onofficiële Ghosts ‘N Goblins opvolger staakt Kickstarter

Door op 16 December 2013

Ghosts ‘N Goblins: Demon World, een onofficiële opvolger op de NES klassieker Ghosts and Goblins van indie ontwikkelaar Phantasm Studios, staakt zijn Kickstarter inzamelcampagne omwille van een dispuut met Capcom rond het intellectueel eigendom van de game.

De Kickstarter werd stopgezet nadat Capcom Unity midden november het intellectuele eigendom van de game claimde. Hoewel Phantasm Studio met de inkomsten van de Kickstarter een licentie op de opvolger van de populaire Nintendo NES game wilde bemachtigen, had het Capcom daarover nog niet ingelicht. Indien de indie ontwikkelaar er niet in slaagde een Ghosts ‘N Goblins licentie te bemachtigen, zou het de game hernoemen naar King Arthur.

Ghosts ‘N Goblins – Demon World (Canceled) is the subject of an intellectual property dispute and is currently unavailable.

Kickstarter annuleerde daarop Ghosts ‘N Goblins: Demon World: “Het project erkent dat het doel ervan het maken van een update voor de Ghosts ‘N Goblins reeks is, gebaseerd op de personages, het verhaal, de muziek, en andere auteursrechtelijk beschermde elementen van het IP.”

Phantasm Studios’ Ghosts ‘N Goblins was al in ontwikkeling voor de Nintendo eShop, PlayStation Network en Xbox Live Arcade. Of de ontwikkelaar actie gaat ondernemen tegen het geschil is nog niet duidelijk.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail