Retro Nintendo
|
Bubble Bobble

Bubble Bobble: Lost Cave arcade hack met 100 levels nu beschikbaar

Door op 15 December 2013

Enkele fans van de klassieker Bubble Bobble hebben de arcade versie van de game gehackt met een honderdtal extra levels uit de gelijknamige consoleports. Vijf jaar na het overlijden van Fukio “MJT” Mitsuji, de bedenker en ontwikkelaar van de originele Bubble Bobble, verschijnt de gehackte arcade game nu online als eerbetoon aan Mitsuji.

Bubble Bobble: Lost Cave is een gehackte ROM van de eerste Bubble Bobble game door Taito in 1986 met nieuwe bonus items en stages. Als inspiratie voor die extra items en levels dienden voornamelijk de console games van Bubble Bobble, zoals de Nintendo Entertainment System en de Game Boy.

Daardoor ogen sommige stages en puzzels waarschijnlijk bekend voor Bubble Bobble liefhebbers, maar ze in de arcade versie spelen geeft toch een speciaal gevoel. En dat is zeker het geval in de co-op modus, waarin ook plaats is voor onderlinge rivaliteit om de beste power-ups in handen te krijgen.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail