Retro Nintendo
|
Donkey Kong arcade cabinet

Nieuwe documentaire Meet The New Kings of Kong toont rivaliteit tijdens Kong Off 3

Door op 14 December 2013

Wie afgelopen weekend naar de VGX video game awards heeft gekeken, zal waarschijnlijk genoten hebben van een korte documentaire rond Kong Off 3, het meest recente wereldkampioenschap Donkey Kong dat ongeveer een maand geleden plaatsvond in Denver. YouTube kanaal MotherboardTV plaatste nu een uitgebreidere versie van die documentaire over de klassieke Nintendo arcade game online.

Meet The New Kings of Kong volgt de rivaliteit tussen Hank Chien, de huidige wereldrecordhouder, en Vincent Lemay, een Canadese bodybuilder. Bovendien biedt de documentaire ook een blik op het Kong Off evenement zelf, waar de passie van een kleine groep Donkey Kong liefhebbers zich vertaalt in onderlinge rivaliteit, maar ook vriendschap.

If anyone beats my world record, I’ll leave it alone. But if Vincent beats it, I’m gonna be on the machine every day until I get it back!

De vete tussen Hank Chien en Vincent Lemay startte tijdens het eerste Kong Off wereldkampioenschap en duurt tot vandaag verder, ookal kon Lemay nooit de kroon van Chien afnemen. Tijdens de Meet The New Kings of Kong documentaire oogt Chien daarom zelfzeker dat hij boven zijn rivaal zal eindigen. Uiteindelijk eindigde Chien op de derde plaats, terwijl Lemay niet verder dan plaats tien geraakte. Bovendien slaagde niemand erin om een nieuw wereldrecord neer te zetten.

Wie graag de beste Donkey Kong spelers ter wereld in actie ziet, kan de documentaire hieronder bekijken.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail