Retro Nintendo
|
Pixelated indie game Fez

Pixelated Indie game Fez bereikt mijlpaal van 1 miljoen verkochte games

Door op 12 December 2013

Fez, de platformer van Polytron die een loopje neemt met ruimtelijke dimensies, verkocht onlangs zijn miljoenste kopie over alle platformen heen volgens een nieuwsbericht op de officiële website van de ontwikkelaar. Daarmee doet de game het beter dan Polytron in eerste instantie had verwacht.

Het bericht op de website bedankt fans van de pixelated 8-bitachtige video game: van kopers tot regelrechte piraten en zelfs iedereen die het spel niet kocht. Spijtig genoeg komt er ondanks het succes van de indie game geen vervolg omdat Fez bedenker Phil Fish de video games industrie heeft verlaten. De reden daarvoor legt hij bij verscheidene beledigingen die hij ontving tijdens de ontwikkeling van Fez.

Fez is beschikbaar op de Xbox 360, Linux, MAC en PC. Bovendien verschijnt de indie game binnenkort ook op de PlayStation 3 en 4, en de PS Vita.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail