Retro Nintendo
|
Japanse RPG Ys 5: Kefin, Lost Kingdom of Sand vertaald naar het Engels

Exclusieve Japanse SNES RPG Ys 5: Kefin, Lost Kingdom of Sand vertaald naar het Engels

Door op 9 December 2013

Ondanks de populariteit van Falcom’s RPG serie Ys in het Westen sinds de Super Nintendo moesten fans vaak de avonturen van Adol importeren om er van te kunnen genieten. Daarbovenop kwam dan nog eens een taalkundig probleem aangezien veel Ys games enkel in het Japans gespeeld konden worden. Een Engelse vertaling van Ys V: Kefin, Lost Kingdom of Sand door fans brengt daar nu echter verandering in.

De vertaalgroep Aeon Genesis bracht recent een patch uit voor de Super Nintendo ROM van Ys V: Kefin, Lost Kingdom of Sand die de game naar het Engels vertaalt. Volgens de vertalers was de vertaling geen gemakkelijke klus doordat ze relatief weinig kenden over het hacken van ROMs. Na het glad strijken van fouten in het vertaalscript kunnen ze nu echter trots stellen dat Kefin, Lost Kingdom of Sand van begin tot einde in het Engels te spelen is.

Het vijfde deel in de Ys serie betekende een hele verandering voor de game reeks, voornamelijk door de grafische aanpassingen ten opzichte van voorgaande delen. Hoewel de graphics meer op de SNES klassieker Secret of Mana lijken, bleef de gameplay hetzelfde ten opzichte van Ys IV.

Het top-down avontuur in Ys V vertelt het verhaal van Adol die op zoek gaat naar de verdwenen stad Kefin in de woestijn. Fans van The Legend of Zelda: A Link to the Past moeten zeker een kijkje nemen, aangezien Ys V: Kefin, Lost Kingdom of Sand veel te bieden heeft aan liefhebbers van dat genre video games.

Zoals gewoonlijk is het noodzakelijk om een kopie van de originele ROM van Ys V te bezitten om de vertaling op te patchen. Aeon Genesis heeft daarvoor een handleiding op hun website, waar ook de vertaling gedownload kan worden.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail