Retro Nintendo
|
Onuitgebrachte game Chuck Yeager's Fighter Combat voor de NES

Reproductie van onuitgebrachte NES flight sim Chuck Yeager’s Fighter Combat in de maak

Door op 6 December 2013

In 2010 kwam er een prototype van de tot dan toe onbekende Nintendo NES flight simulator Chuck Yeager’s Fighter Combat boven water op eBay. Na een enorme biedsessie belandde het prototype uiteindelijk bij twee software verzamelaars voor 2700 dollar. Dat duo bereidt nu een zeer gelimiteerde reproductie van de flight sim voor.

De onbekende 8-bit Nintendo flight simulator is een van de weinige voor de console en dat komt door de noodzaak aan geavanceerde programmeermethoden. Dat vertaalt zich in het geval van Chuck Yeager in een vliegensvlugge, 3D-ogende video game met levensechte spraak.

Screenshot uit NES flight sim Chuck Yeager's Fighter Combat

Volgens de huidige eigenaars van het prototype is Chuck Yeager’s Fighter Combat een best genietbare game die alleszins meer te bieden heeft dan gelijkaardige spellen op de NES. Flight sims zijn spijtig genoeg niet voor iedereen, maar ge├»nteresseerden kunnen de reproductie kopen voor $110 (inclusief wereldwijde verzendkosten). Bovendien kan iedereen later Chuck Yeager spelen met een emulator dankzij de release van de ROM na de verkoop van alle 150 repro carts.

Wie de reproductie van Chuck Yeager’s Fighter Combat in huis haalt, mag zich verwachten aan een harde doos, speciaal art work en een game cartridge met compleet nieuwe componenten. De moeite waard voor verzamelaars en fans van flight sims!

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail