Retro Nintendo
|
De exclusieve Famicom voor Japan

Speciaal 30th Anniversary Album voor de Famicom in de maak door Nintendo

Door op 26 November 2013

Op Amazon in Japan verscheen er onlangs een product met de naam “Nintendo Famicom Music”, een muziekalbum om het dertigjarige bestaan van Nintendo’s eerste thuisconsole te vieren. De Famicom, of Super Nintendo Entertainment System in het Westen, blaast immers dertig kaarsjes uit.

Volgens Amazon verschijnt het album officieel op 4 december en wordt het zelf door Nintendo gemaakt. De 26 theme songs op de CD bevatten onder andere het bekende Super Mario Bros. en The Legend of Zelda, maar ook de meer obscure games Devil World en Famicom Wars. Voor ¥2400, omgerekend ongeveer 18 euro, stuurt Amazon een kopie richting kopers.

Volgens Nintendo wordt de muziek rechtstreeks van de originele games opgenomen op een zo klaar mogelijke manier. Spijtig genoeg kon The Big N niet meedelen of het album ook gepland staat voor een Europese release, maar wij achten die kans eerder klein gezien de vele exclusieve Famicom games op de CD.

De volledige lijst met nummers is als volgt:

CD 1

 1. Super Mario Bros.
 2. Donkey Kong
 3. Donkey Kong Jr.
 4. Mario Bros.
 5. Baseball
 6. Soccer
 7. Volleyball
 8. Pro Wrestling
 9. Donkey Kong 3
 10. Devil World
 11. Clu Clu Land
 12. Balloon Fight
 13. Ice Climber
 14. Wrecking Crew
 15. Mach Rider
 16. Famicom Wars
 17. Super Mario Brothers 3
 18. Dr. Mario

CD 2

 1. Famicom Disk System (boot-up music)
 2. The Legend of Zelda
 3. The Mysterious Murasame Castle
 4. Metroid
 5. Kid Icarus
 6. Zelda II: The Adventure of Link
 7. Famicom Fairytales: New Onigashima Vol. I
 8. Famicom Fairytales: New Onigashima Vol. II

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail