Retro Nintendo
|
Draadloze Super Nintendo controller met USB aansluiting

Hardware mod maakt Super Nintendo controller draadloos

Door op 22 November 2013

Draadloze controllers zijn tegenwoordig meer norm dan uitzondering, maar dat was niet altijd zo. Tot een tiental jaar geleden waren draadloze controllers immers vaak niet meer dan een gimmick die weinig functionele waarde toevoegde aan consoles. Maar wat als we het gemak van hedendaagse draadloze controllers op onze oude Nintendo consoles konden loslaten?

Dat is precies wat Travis Brown, ook wel bekend als de Warrior Rocker, heeft gedaan. In zijn vrijetijd heeft hij een wireless SNES controller gemaakt zonder al te veel hardwarematige aanpassingen. Bovendien veranderde hij de typische Super Nintendo aansluiting van de controller naar een USB-ontvanger zodat zijn SNES nu ook op elke PC werkt.

Het circuit board van de wireless SNES controller

Omdat Brown een Logitech Unifying Nano Receiver gebruikt kan hij tot zes gemodificeerde SNES controllers tegelijk aansluiten op zijn computer. Door één enkele AAA batterij in de Super Nintendo controller in te bouwen, hoopt de modder dat hij ongeveer een half jaar zorgeloos kan spelen.

Het hele ombouwproces kan je op de website van Brown bekijken, zeker de moeite waard!

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail