Retro Nintendo
|
Ouya game TowerFall Ascension verschijnt binnenkort ook op Steam en PS4

TowerFall Ascension op weg naar PC en PlayStation 4

Door op 19 November 2013

Ondanks het feit dat TowerFall enkel verkrijgbaar is voor de Android console Ouya werd het spel een grote hit bij de pers en een kleine schare fans. De game wordt immers vaak in dezelfde adem als Super Smash Bros. en de arcade klassieker Joust vermeld. Spijtig genoeg betekende de exclusiviteit voor Ouya ook dat het lokale multiplayer spel geen commercieel succes kende.

Volgens ontwikkelaar Matt Thorson verkocht TowerFall om en bij de 5000 keer, wat amper succesvol genoemd kan worden. De toekomst voor de indie developer ziet er echter wel rooskleuriger uit: de zes maanden lange exclusieve deel met Ouya loopt dan immers af. Thorson maakt TowerFall daarom ook beschikbaar in de digitale winkel Steam en op de PlayStation 4.

[Steam is] probably the best platform for releasing an indie game.

Steam is het beste platform om een independent developed game op uit te brengen, aldus Thorsen. Hij gaat zelfs zo ver om te stellen dat een PC release via Steam noodzakelijk is voor veel indie ontwikkelaars. De TowerFall ontwikkelaar legt zijn eitjes wel niet één in mandje, op dezelfde dag kunnen PlayStation 4 bezitters een remake van het spel ook via PSN downloaden.

Tesamen met de PC en PS4 release verandert de naam ook naar TowerFall Ascension om “aan te geven dat het een volledig nieuwe game is.” Volgens Thorson is Ascension geen port van de Android game, maar zijn er zoveel nieuwe elementen toegevoegd dat het als een compleet nieuw spel aanvoelt.

Hoewel de eerste versie van TowerFall meer als een Zelda-achtig avontuur met een overworld en dungeons aanvoelde, schrapte Thorson al snel het singleplayer aspect ten voordele van een uitgebreide multiplayer. Die multiplayer is op zijn zachtst gezegd uniek: tussen twee en twaalf spelers in totaal kunnen in een Co-operative Quest Mode samen spelen in de TowerFall wereld.

Wie op zoek is naar een Co-op game à la Smash Bros. met prachtige 16-bit graphics, leuke muziek en uitstekende gameplay, heeft met TowerFall Ascension zijn match gevonden. De game staat gepland voor begin 2014 voor zowel PC als de binnenkort te verschijnen PlayStation 4.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail