Retro Nintendo
|
Game Boy Everdrive belooft de mogelijkheid om SD-kaartjes leesbaar te maken voor de GB

Game Boy Everdrive belooft hele Game Boy bibliotheek op één cartridge

Door op 19 November 2013

Het mooie aan moderne technologie is dat het de ongemakkelijkheden van retro gaming soms vermindert. Handheld gamers zullen dat zeker beamen met de pas aangekondigde Game Boy Everdrive flash cartridge. Wie wil er nu immers een hele doos Game Boy games meezeulen als alles ook op één enkel SD-kaartje past.

Krikzz, onder andere bekend van de Everdrive N8 voor de NES en de Super Everdrive voor de Super Nintendo, belooft dat zijn nieuwe Game Boy Everdrive met een SD-kaartje alle mogelijke Game Boy games kan afspelen. Zijn recente schema geeft zelfs aan dat er een batterij in de GB Everdrive zit zodat games als Pokémon, Zelda: Link’s Awakening en Final Fantasy volledig compatibel zijn met de Everdrive.

In tegenstelling tot eerdere flash cartridges zit het unieke van Krikzz implementatie dus in de mogelijkheid om SD-kaartjes te gebruiken. Game Boy bezitters zullen niet langer gebonden zijn aan de beperkte opslagruimte van bijvoorbeeld een GB Smart Card USB. Bovendien moet er geen speciale software gebruikt worden om de flash cartridge bruikbaar te maken: de Game Boy games op een SD-kaartje zetten is genoeg.

Game Boy Everdrive schema

Hoewel de Game Boy Everdrive dus compatibel is met nagenoeg alle GB games, is het nog onduidelijk of het apparaatje ook Game Boy Color games ondersteunt. Afgaande op de Everdrive N8, bijvoorbeeld, is de kans echter groot. Die NES Everdrive was immers ook compatibel met het Japanse Famicom Disk System.

Krikzz heeft nog met geen woord gerept over de beschikbaarheidsdatum, maar die kan niet ver af meer zijn. De verschenen cartridge schema’s tonen aan dat de Everdrive bijna af is. Tot het zover is, echter, kunnen we misschien maar beter AA batterijen beginnen inslaan!

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail