Retro Nintendo
|
Final Fantasy VII port voor de NES

Chinese namaak ROM Final Fantasy VII herwerkt door ROM hackers

Door op 18 November 2013

Het vertrek van de Final Fantasy RPG serie naar Sony PlayStation was een serieuze klap voor Nintendo midden jaren ’90 doordat veel gamers overstapten op Sony’s nieuwe CD-gebaseerde console. Vreemd genoeg was er in die periode in China toch een officieuze NES-versie van Final Fantasy VII beschikbaar. Een versie die, een vijftien jaar later, door Lugia2009 helemaal werd herwerkt tot Engelstalige ROM.

De originele Final Fantasy VII ROM werd als namaak port door ShenZhen Nanjing Technology in China op de markt gebracht, maar werd door modder Lugia2009 helemaal aangepast om meer op het PlayStation origineel te lijken. Volgens de webpagina van de rom duurde het ongeveer vier jaar voor Final Fantasy VII voor de NES klaar was.

Liefhebbers van Final Fantasy kunnen de ROM downloaden op Romhacking.net en uitproberen via een emulator. Bevestiging dat het spel werkt op een originele Nintendo Entertainment System is er immers niet.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail