Retro Nintendo
|
Donkey Kong arcade cabinet

Donkey Kong World Championship gaat van start in Denver

Door op 16 November 2013

Gisteren verzamelden de beste Donkey Kong spelers ter wereld in de 1up Arcade te Denver voor Kong Off 3, het derde Donkey Kong wereldkampioenschap. Gedurende het hele weekend zullen Donkey Kong fans van over de hele wereld proberen om de titel van wereldkampioen mee naar huis te nemen.

Onder de aanwezigen bevinden zich daarom ook enkele bekenden uit de arcade wereld. Zo doen Hank Chien, de huidige wereldrecordhouder, Billy Mitchel, meerdere keren wereldrecordhouder en ster in de documentaire The King of Kong: A Fistful of Quarters, en Steve Wiebe, wiskunde leraar en Donkey Kong Junior liefhebber, mee aan de wedstrijd. De winnaar neemt naast de titel van wereldkampioen ook een geldprijs van 4500 dollar mee naar huis.

Donkey Kong has always played a pivotal role in arcade culture.

Donkey Kong heeft altijd een centrale rol gespeeld in de arcade cultuur, maar ook in de meer moderne games cultuur, volgens Chien op de officiële Kong Off 3 website. “Historisch vormt Donkey Kong de grootvader van alle Mario games en is het een van de belangrijke redenen waarom Nintendo tegenwoordig nog bestaat. Bovendien heeft het spel altijd een mythische status gehad door het “kill screen” omdat slechts één speler in meer dan twintig jaar dat bereikte.”

Onderstaande video biedt een overzicht van de hoogtepunten tijdens Kong Off 2.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail