Retro Nintendo
|
Donkey-Me

Donkey-Me herwerkt klassieke films tot NES Donkey Kong game

Door op 11 November 2013

Freeware project Donkey-Me van Bruno Marcos herwerkt klassieke films als Aliens, Indiana Jones en Star Wars tot Donkey Kong-achtige avonturen en behoudt de typische 8-bit graphics en muziek van de Nintendo Entertainment System.

Spelers kiezen uit vijf verschillende hoofdpersonages om de NES game Donkey Kong aan te vatten. De levels zijn daarbij aangepast aan het thema van de films waarin de hoofdpersonages schitteren. De traditionele arcade gameplay van Donkey Kong blijft daarbij wel bewaard: spelers moeten over obstakels springen of ze net als Mario in het origineel met een voorwerp uitschakelen.

Donkey-Me is beschikbaar op de website van Marcos voor PC en MAC. Volgens de ontwikkelaars moet een versie voor de Android console Ouya snel volgen.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail