Retro Nintendo
|
Gekookte 72-pin Cartridge Connector

Repareer je kapotte NES 72-pin cartridge connector door hem te koken

Door op 6 November 2013

Hoewel de Nintendo Entertainment System door veel retro verzamelaars nog regelmatig wordt gebruikt, staan er ook heel wat consoles te verstoffen op zolder. Vaak komt dat omdat de NES na drie decennia de games niet goed meer leest. Gelukkig heeft Joe Walker daar een oplossing voor gevonden: kook je 72-pin cartridge connector!

Het is geen geheim dat het speciale en unieke laadmechanisme van de Nintendo na verloop van jaren aan veerkracht verliest. Op zich is dat niet problematisch, ware het niet dat gebruikers daardoor steeds harder en harder de cartridge in het systeem duwen en zo de verbindingspinnetjes op de cartridge connector verbuigen. Bovendien hoopt er zich door het regelmatig in en uit schuiven van games ook een hoop vuiligheid op in de 72-pin connector.

Er bestaat echter een eenvoudige – en ronduit bizarre – manier om de 72-pin cartridge connector terug als nieuw te laten werken. Door de pinnen voorzichtig terug te buigen en de hele connector in gedestileerd water te koken weekt alle vuiligheid los, waardoor games als vanouds gelezen kunnen worden door de NES.

Uitproberen op eigen risico!

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail