Retro Nintendo
|
8-bit fan video The Shining gebaseerd op LucasArts' Maniac Mansion

CineFix maakt fan video The Shining op basis van NES game Maniac Mansion

Door op 20 October 2013

CineFix vertelt in de laatste aflevering van hun “8-bit Cinema” serie het verhaal van Stanley Kubricks klassieker The Shining aan de hand van oudere video games. Met name de NES game Maniac Mansion van LucasArts diende als basis voor de korte fan video.

The Shining is een horror film waarin Jack Torrance, zijn vrouw Wendy en hun zoon Danny de winter doorbrengen in Overbrook Hotel nadat het door hevige sneeuwval afgesloten raakt van de buitenwereld. Omdat het hotel op een oude begraafplaats van Indianen gebouwd is, zou de vorige eigenaar van het hotel zijn familie hebben uitgemoord vooraleer zichzelf van kant te maken. Jack trekt zich daar echter niets van aan en besluit dat de rust zijn schrijfwerk vooruit zal helpen.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail