Retro Nintendo
|
FullScreenMario

Nintendo wil browserversie Super Mario Bros. van Amerikaanse student offline halen

Door op 19 October 2013

Nintendo wil een versie van Super Mario Bros. die in browsers werkt offline halen omdat de website Nintendo’s auteursrechten zou schenden. FullScreenMario is een port van de Nintendo Entertainment System versie van Super Mario Bros. waarmee gebruikers hun eigen levels kunnen maken.

Het FullScreenMario project van Josh Goldberg, een Amerikaanse student, schendt volgens Nintendo het auteursrecht op de Super Mario games, zo schrijft The Washington Post. De game is immers een browserversie van de NES klassieker uit de jaren ’80 en maakt daarom gebruik van artwork, animaties en geluid waarvan Nintendo het auteursrecht bezit. Goldberg zegt zelf dat hij zich niet bekommerde om auteursrechtenschending bij de aanvang van zijn project omdat hij nooit gedacht had dat het spel zo populair zou worden.

Die populariteit groeide explosief nadat zijn post op Reddit door de site BoingBoing werd opgemerkt. Ondertussen bezoeken tussen de 300 000 en 400 000 unieke bezoekers per dag FullScreenMario. Naast de originele 32 Super Mario Bros. levels die Goldberg zelf heeft toegevoegd aan het spel, biedt de site ook willekeurig gegenereerde levels. Bezoekers kunnen bovendien zelfgemaakte levels toevoegen en de code van het programma aanpassen op GitHub.

Reageren

Aanmelden
Registreren

U ontvangt uw wachtwoord per e-mail